Alle episoder
Matpodden - Tørrhengt entrecote med rotgrønnsaker og rødvinsaus

Matpodden - Tørrhengt entrecote med rotgrønnsaker og rødvinsaus

2020-08-03 13:24:54Z

TØRRHENGT ENTRECOTE MED ROTGRØNNSAKER OG RØDVINSSAUS I denne episoden lærer Bård og Sigurd deg å lage entrecote med rotgrønnsaker og en enkel rødvinssaus. Kjøttet har hengt i tørkeskap i 40 dager og har fått en fantastisk mørhet. Her anbefaler de å steke kjøttstykket til det har fått en kjernetemperatur på 62 grader. Dessuten avslører Sigurd hvorfor hans sønn er blitt allergisk mot pepper og Bård forteller om hvordan du hermetiserer hvitløk. Og, ikke minst, forteller Bård Sigurd om hvordan lærlingen fra Kjelsås skal bli rik. Entrecôte 800 g tørrhengt entrecôte 600 g poteter 200 g gulrot 200 g sellerirot 200 g rødbete 100 g rødløk ½ fennikel Maldonsalt Frisk kvernet pepper Skrell grønnsakene og potetene. Alt kuttes i store terninger, blandes med olje, salt og pepper i et ildfast fat. Bakes i ovn på 180°C i 15-20 minutter eller til det er mørt. Gni salt og pepper inn i kjøttet. Brun kjøttet i varm stekepanne med godt smør som er gyllenbrunt og ikke brent. Kjøttet får da en fin farge. Legg kalvekjøttet i et ildfast fat og stek det i ovn på 180°C til det har en kjernetemperatur på 54°C i midten. Serveres med rødvinssaus eller en saus med basis i innkokt kalvekraft (demi-glace).

TØRRHENGT ENTRECOTE MED ROTGRØNNSAKER OG RØDVINSSAUS I denne episoden lærer Bård og Sigurd deg å lage entrecote med rotgrønnsaker og en enkel rødvinssaus. Kjøttet har hengt i tørkeskap i 40 dager og har fått en fantastisk mørhet. Her anbefaler de å steke kjøttstykket til det har fått en kjernetemperatur på 62 grader. Dessuten avslører Sigurd hvorfor hans sønn er blitt allergisk mot pepper og Bård forteller om hvordan du hermetiserer hvitløk. Og, ikke minst, forteller Bård Sigurd om hvordan lærlingen fra Kjelsås skal bli rik. Entrecôte 800 g tørrhengt entrecôte 600 g poteter 200 g gulrot 200 g sellerirot 200 g rødbete 100 g rødløk ½ fennikel Maldonsalt Frisk kvernet pepper Skrell grønnsakene og potetene. Alt kuttes i store terninger, blandes med olje, salt og pepper i et ildfast fat. Bakes i ovn på 180°C i 15-20 minutter eller til det er mørt. Gni salt og pepper inn i kjøttet. Brun kjøttet i varm stekepanne med godt smør som er gyllenbrunt og ikke brent. Kjøttet får da en fin farge. Legg kalvekjøttet i et ildfast fat og stek det i ovn på 180°C til det har en kjernetemperatur på 54°C i midten. Serveres med rødvinssaus eller en saus med basis i innkokt kalvekraft (demi-glace).

Del