Matpodden - GT lam
2020-08-03 13:25:06Z
GT LAM
Bård har alltid vært glad i lam, men Gin og Tonic har han ikke fått helt taket på. Inntil for 4 år siden. Da smakte han drinken sammen med lam. Etter det var han frelst.  Så brukte han noen år på å utvikle den retten vi lager i dag: Fritert lammerack servert som fingermat sammen med Gin Tonic. 
Bård introduserer også stolt Sigurd for Tundra-tonicen fra Bårds hjemby Fredrikstad og dermed har Sigurd fått en ny favoritt-drikk. 
Slik lager du gin og tonic med lam
1.	Gni kjøttet inn med salt, pepper og paprikapulver. Aller helst, grill kjøttet på kull. Hvis ikke kan du fint steke det i stekepanne til det er medium gjennomstekt. Avkjøl kjøttet, og del i fire biter. Pisk eggene i en bolle. I en annen bolle, ha i mel og krydre godt med salt og pepper. Ha Panko-mel i en egen bolle. Rull hver bit av lam i mel, deretter i egg, og til slutt i Panko-mel
2.	Friter kjøttbitene i nøytral olje i cirka 2 minutter. La kjøttet renne av på papir.
3.	Ha gin, en klype ristet pepper, agurk og saften fra to limebåter i ett stort rødvinsglass. Fyll godt med isbiter. Klapp rosmarinkvisten i hånden slik at den gir fra seg aroma, og legg også den i glasset. Fyll på med tonic og rør om. Legg en bit lam over kanten på drinken og server med en gang.
240 g       lammelår eller lammekarré 
2 ss	røkt paprikapulverhelst Pimentón de la Vera 
	salt og nykvernet pepper 
	brødsmuler eller panko mel 
2 stk	egg 
4 cl	gin 
4 fl	tonic små flasker med sitrussmak 
	kvernet pepper gjerne ristet i panne 
4 	stilker rosmarin 
4 	skive(r)	agurk 8	limebiter i båter 
	isbiter 
4 dl	olje til frityr