Alle episoder
Matpodden - GT lam

Matpodden - GT lam

2020-08-03 13:25:06Z

GT LAM Bård har alltid vært glad i lam, men Gin og Tonic har han ikke fått helt taket på. Inntil for 4 år siden. Da smakte han drinken sammen med lam. Etter det var han frelst. Så brukte han noen år på å utvikle den retten vi lager i dag: Fritert lammerack servert som fingermat sammen med Gin Tonic. Bård introduserer også stolt Sigurd for Tundra-tonicen fra Bårds hjemby Fredrikstad og dermed har Sigurd fått en ny favoritt-drikk. Slik lager du gin og tonic med lam 1. Gni kjøttet inn med salt, pepper og paprikapulver. Aller helst, grill kjøttet på kull. Hvis ikke kan du fint steke det i stekepanne til det er medium gjennomstekt. Avkjøl kjøttet, og del i fire biter. Pisk eggene i en bolle. I en annen bolle, ha i mel og krydre godt med salt og pepper. Ha Panko-mel i en egen bolle. Rull hver bit av lam i mel, deretter i egg, og til slutt i Panko-mel 2. Friter kjøttbitene i nøytral olje i cirka 2 minutter. La kjøttet renne av på papir. 3. Ha gin, en klype ristet pepper, agurk og saften fra to limebåter i ett stort rødvinsglass. Fyll godt med isbiter. Klapp rosmarinkvisten i hånden slik at den gir fra seg aroma, og legg også den i glasset. Fyll på med tonic og rør om. Legg en bit lam over kanten på drinken og server med en gang. 240 g lammelår eller lammekarré 2 ss røkt paprikapulverhelst Pimentón de la Vera salt og nykvernet pepper brødsmuler eller panko mel 2 stk egg 4 cl gin 4 fl tonic små flasker med sitrussmak kvernet pepper gjerne ristet i panne 4 stilker rosmarin 4 skive(r) agurk 8 limebiter i båter isbiter 4 dl olje til frityr

GT LAM Bård har alltid vært glad i lam, men Gin og Tonic har han ikke fått helt taket på. Inntil for 4 år siden. Da smakte han drinken sammen med lam. Etter det var han frelst. Så brukte han noen år på å utvikle den retten vi lager i dag: Fritert lammerack servert som fingermat sammen med Gin Tonic. Bård introduserer også stolt Sigurd for Tundra-tonicen fra Bårds hjemby Fredrikstad og dermed har Sigurd fått en ny favoritt-drikk. Slik lager du gin og tonic med lam 1. Gni kjøttet inn med salt, pepper og paprikapulver. Aller helst, grill kjøttet på kull. Hvis ikke kan du fint steke det i stekepanne til det er medium gjennomstekt. Avkjøl kjøttet, og del i fire biter. Pisk eggene i en bolle. I en annen bolle, ha i mel og krydre godt med salt og pepper. Ha Panko-mel i en egen bolle. Rull hver bit av lam i mel, deretter i egg, og til slutt i Panko-mel 2. Friter kjøttbitene i nøytral olje i cirka 2 minutter. La kjøttet renne av på papir. 3. Ha gin, en klype ristet pepper, agurk og saften fra to limebåter i ett stort rødvinsglass. Fyll godt med isbiter. Klapp rosmarinkvisten i hånden slik at den gir fra seg aroma, og legg også den i glasset. Fyll på med tonic og rør om. Legg en bit lam over kanten på drinken og server med en gang. 240 g lammelår eller lammekarré 2 ss røkt paprikapulverhelst Pimentón de la Vera salt og nykvernet pepper brødsmuler eller panko mel 2 stk egg 4 cl gin 4 fl tonic små flasker med sitrussmak kvernet pepper gjerne ristet i panne 4 stilker rosmarin 4 skive(r) agurk 8 limebiter i båter isbiter 4 dl olje til frityr

Del