Matpodden - Pinchitos i kryddermarinade
2020-08-03 13:25:24Z
Pinchitos i kryddermarinade
1 kg svinekjøtt/ svinakke
1 ts spisskummin
2 fedd hvitløk
1 ss frisk oregano
10 dråper tabasco
2 ts paprikapulver
½ ts salt
½ ts friskkvernet pepper
2 sitroner
Smør
Skjær svinekjøttet i passe store biter. Finhakk hvitløk og frisk oregano. Sitronene skjæres i båter. Bland alle ingrediensene, og vend kjøttet i blandingen. La det marinere i min 10 min. Stek så bitene i stekepanne med godt smør til de er ferdige. Eller stek på grill.
KREMET MAIS
2 kolber mais
1 ts karripulver
2 dl fløte
Maldonsalt
Frisk kvernet pepper
Skjær maiskornene løs fra kolbene, og kok maisen til den er mør. Bland mais, fløte og krydder sammen i en gryte, og la det trekke noen få minutter til sausen blir tykk. Smak til med salt og pepper. Settes på kjøl. Etter en stund er den klar til servering.
1 pakke steam bunn
1 l nøytral olje
Friter steam bunnen i varm olje
TIPS
Bruk gjerne samme kjøtt som til svinestek. Pinchitos kan for eksempel serveres med bakt potet, pasta, salat eller som en del av et tapasmåltid. Som tapas rekker dette til 10 personer. Hvis du er glad i sterk mat, kan du ha i mer chili, og jo lenger kjøttet får ligge i marinaden, dess mørere blir det. Husk, ikke bruk olje til marinade. Her syndes det altfor ofte. Oljen hindrer nemlig smaken i å trenge inn i råvaren. Du kan også bruke kjøtt fra kalv eller lam. Ved bruk av lammekjøtt, kan du tilsette mer hvitløk og litt rosmarin