Alle episoder
Matpodden - Pulled laks på spirer

Matpodden - Pulled laks på spirer

2020-12-01 07:00:00Z

1 Laks (40 gram pr person til forrett) 2 ss Brunt sukker 1 Lime. Halvparten av skallet. Noen skvis helt til slutt Svart pepper Salt 1 bunt dill 3 typer spirer ( spinat eller salat kan også brukes ) 2 ss Dijon-Sennep Slik gjør du: Salte og pepre fisken. Finhakk dill og bland med sennep, sukker og skall fra en halv lime. Legg et forholdsvis tykt lag av dette oppå fisken. Bland sammen spirene og legg disse i bunnen av en suppetallerken. La laksen godgjøre seg i en ildfast form i ovnen på 200 grader til den er ferdig. Laksen skal være litt rosa i midten, synes vi. Sjekk den med jevne mellomrom, slik at den ikke blir tørr. Når den er ferdig drar du den fra hverandre og legger laksebitene oppå spirene. Skvis et par dråper lime på og digg in. TIPS: Vil du ha " litt mer mat " i dette, kan du servere den med Risotto til. Da blir du nok mett og god. Da øker du også mengden med laks.

1 Laks (40 gram pr person til forrett) 2 ss Brunt sukker 1 Lime. Halvparten av skallet. Noen skvis helt til slutt Svart pepper Salt 1 bunt dill 3 typer spirer ( spinat eller salat kan også brukes ) 2 ss Dijon-Sennep Slik gjør du: Salte og pepre fisken. Finhakk dill og bland med sennep, sukker og skall fra en halv lime. Legg et forholdsvis tykt lag av dette oppå fisken. Bland sammen spirene og legg disse i bunnen av en suppetallerken. La laksen godgjøre seg i en ildfast form i ovnen på 200 grader til den er ferdig. Laksen skal være litt rosa i midten, synes vi. Sjekk den med jevne mellomrom, slik at den ikke blir tørr. Når den er ferdig drar du den fra hverandre og legger laksebitene oppå spirene. Skvis et par dråper lime på og digg in. TIPS: Vil du ha " litt mer mat " i dette, kan du servere den med Risotto til. Da blir du nok mett og god. Da øker du også mengden med laks.

Del