Matpodden - Får-i-kål
2019-09-23 17:07:37Z
Høsten er på vei og i anledning av Får-i-kålens dag torsdag 26. september har Bård Greni og Sigurd Sollien laget fårikål med årets ferske lam.
Oppskriftene finner du også på matpodden.no.
1 stk kålhode på ca 1 kilo
2 ltr vann
1 kg svartfjeslam i biter.
Lam med hvitt fjes går også.
En hel haug med rista pepperkorn
8 mandelpoteter
SLIK GJØR DU:
Del kålhodet i to og skjær bort stilken. Deretter deles de i 1.5 cm tykke biter og så deles disse i tre igjen. Så legges de lagvis i en stor kasserolle, sammen med kjøttet. Fyll på med vann til kjøtt og kål blir dekket. Dander med ønsket mengde pepperkorn. Fårikålen koker seg deretter mør på lav varme i minimum 4 timer. Etterfyll med vann om og når det er nødvendig. Mandelpotetene kokes til de er Møre og Romsdal.