Alle episoder
Matpodden - med besøk av Marcus Samuelsson - Ceviche med gresskarpure og kamskjell

Matpodden - med besøk av Marcus Samuelsson - Ceviche med gresskarpure og kamskjell

2019-11-26 09:22:04Z

CEVICHE A LA MARCUS SAMUELSSON
I denne ukas podcast har Bård og jeg vært så heldige å få lage mat sammen med den Svensk-etiopiske stjernekokken Marcus Samuelsson. Marcus driver restauranter over hele verden, også i Norge. Her har han blant annet ansvaret for Kitchen & Table restaurantene på flere av Clarion-hotellene. Han bor i New York og har servert mat til blant annet president Obama. For 20 år siden jobbet han sammen med Bård på restauranten sin i New York der Marcus var kjøkkensjef og Bård var kjøttansvarlig. Denne gangen har vi valgt bort kjøttet og lager en Ceviche i stedet. En fiskerett med mye syre og gode grønnsaker, som har sitt opphav fra Peru.

Dette trenger du:
Gresskarpure
Fritert dill
Agurk-kuler
Juice fra sellerirot
Avocado
Syltet grønn og rød chilli
Cherrytomater
Kamskjell

Slik gjør du:
Det er en del forberedelser til denne retten, men når det er gjort er det bare å legge den opp. Kok terninger av gresskarkjøtt i vann til det er mørt. Kjør det deretter til en pure og fyll på med noe av kokevannet om det blir for tørt. Saltes og pepres. Varm olje i en kasserolle. Friter dillen, litt av gangen. Agurk-kuler lages med for eksempel en melonskje. Sellerijuice lages ved å kjøre sellerirot i en juicepresse. Her kan du bruke lime om du heller foretrekker det, selv om smaken selvfølgelig blir noe annerledes. Avocado skjæres i fine biter Chilli kan du hurtigsylte ved å bruke 4 dl vann, 2,5 dl eddik, 2 dl sukker og 1 ss salt. Beregn ca en drøy time på dette. Det som blir til overs er supert å bruke til taco ved en senere anledning. Cherrytomatene bakes i ovn med salt, pepper og olje til de er møre, men fortsatt faste. Kamskjellene skjæres i pene biter og saltes og pepres lett. Deretter er det bare å legge opp retten med så mye sellerirotjuice som du synes er passelig.

CEVICHE A LA MARCUS SAMUELSSON
I denne ukas podcast har Bård og jeg vært så heldige å få lage mat sammen med den Svensk-etiopiske stjernekokken Marcus Samuelsson. Marcus driver restauranter over hele verden, også i Norge. Her har han blant annet ansvaret for Kitchen & Table restaurantene på flere av Clarion-hotellene. Han bor i New York og har servert mat til blant annet president Obama. For 20 år siden jobbet han sammen med Bård på restauranten sin i New York der Marcus var kjøkkensjef og Bård var kjøttansvarlig. Denne gangen har vi valgt bort kjøttet og lager en Ceviche i stedet. En fiskerett med mye syre og gode grønnsaker, som har sitt opphav fra Peru.

Dette trenger du:
Gresskarpure
Fritert dill
Agurk-kuler
Juice fra sellerirot
Avocado
Syltet grønn og rød chilli
Cherrytomater
Kamskjell

Slik gjør du:
Det er en del forberedelser til denne retten, men når det er gjort er det bare å legge den opp. Kok terninger av gresskarkjøtt i vann til det er mørt. Kjør det deretter til en pure og fyll på med noe av kokevannet om det blir for tørt. Saltes og pepres. Varm olje i en kasserolle. Friter dillen, litt av gangen. Agurk-kuler lages med for eksempel en melonskje. Sellerijuice lages ved å kjøre sellerirot i en juicepresse. Her kan du bruke lime om du heller foretrekker det, selv om smaken selvfølgelig blir noe annerledes. Avocado skjæres i fine biter Chilli kan du hurtigsylte ved å bruke 4 dl vann, 2,5 dl eddik, 2 dl sukker og 1 ss salt. Beregn ca en drøy time på dette. Det som blir til overs er supert å bruke til taco ved en senere anledning. Cherrytomatene bakes i ovn med salt, pepper og olje til de er møre, men fortsatt faste. Kamskjellene skjæres i pene biter og saltes og pepres lett. Deretter er det bare å legge opp retten med så mye sellerirotjuice som du synes er passelig.

Del