Matpodden -hjemmelaget karamellpudding
2019-12-11 06:00:00Z
Karamellpudding.
Dette er en av våre aller mest populære desserter og spesielt når julen ringes inn. Vi lager den i små former, men den kan også fint lages i en stor form.
Dette trenger du:
1 liter h-melk
8 egg
0,5 vaniljestang
380 g sukker sukker til formene
Slik gjør du:
Varm opp melken, 180 gram sukker og vaniljestangen som er delt og frøene skrapet ut i melken. Legg stangen i også. Varmes til ca 60 grader. Pisk eggene og rør dem godt inn i melken. Sil blandingen. Gni innsiden av kasserollen med sitron for å fjerne eventuelle bakterier. Tørk med papir og ha i 200 g sukker. Varm det opp til sukkeret blir brunt og flytende og ha det i bunnen av porsjonsformer. Tilsett melkeblandingen og stek i ovnen på 85 grader. Steketiden varierer fra ovnntil ovn, men sjekk formene etter ca 45 minutter. Er de ikke ferdige setter du de inn igjen. De er ferdige når de har fått puddingkonsistensen sin.