Alle episoder
Matpodden - Asiatisk inspirert biff i skiver med aspargestopper og stekte poteter

Matpodden - Asiatisk inspirert biff i skiver med aspargestopper og stekte poteter

2020-01-08 06:00:00Z

ASIATISK INSPIRERT BIFF I SKIVER MED ASPARGESTOPPER OG STEKTE POTETER (Thailand møter Toten)
Denne retten er en frisk biffvariant hvor marinaden gjør at biffen får et hint av Asia over seg. Det går fint an å bruke nudler i stedet for poteter, dersom du vil ha den litt mindre  ”totensk”
1 Sitron
0,5 Sitrongress
0,5 Rød chilli
2 Kaffir lime ( tørkede limeblader )
3 ss Brunt sukker
3 klyper Chilliflakes
1 klype Szechwan pepper
1 dl soyasaus Aspargestopper
20 små delikatessepoteter
Smør
Olje
600 g ytrefilet

SLIK GJØR DU:
Sett potetene på kok. Ha i godt med salt i vannet. Deretter lager du marinaden med finhakket chilli, brunt sukker, saften av en hel sitron og skallet, chilliflakes, szechwanpepper, sitrongress, limeblader og soyasaus. Skjær kjøttet i tynne skiver og la marinere i minimum 7 minutter. Kjøttet stekes i i 2 minutter, men ikke for mange av gangen. Da begynner de å koke istedet. De kokte potetene tas opp av vannet og brunes i godt med smør. Når de er ferdige tas de til side. Aspargestoppene stekes i samme panne som kjøttet med rester av smøret.

ASIATISK INSPIRERT BIFF I SKIVER MED ASPARGESTOPPER OG STEKTE POTETER (Thailand møter Toten)
Denne retten er en frisk biffvariant hvor marinaden gjør at biffen får et hint av Asia over seg. Det går fint an å bruke nudler i stedet for poteter, dersom du vil ha den litt mindre  ”totensk”
1 Sitron
0,5 Sitrongress
0,5 Rød chilli
2 Kaffir lime ( tørkede limeblader )
3 ss Brunt sukker
3 klyper Chilliflakes
1 klype Szechwan pepper
1 dl soyasaus Aspargestopper
20 små delikatessepoteter
Smør
Olje
600 g ytrefilet

SLIK GJØR DU:
Sett potetene på kok. Ha i godt med salt i vannet. Deretter lager du marinaden med finhakket chilli, brunt sukker, saften av en hel sitron og skallet, chilliflakes, szechwanpepper, sitrongress, limeblader og soyasaus. Skjær kjøttet i tynne skiver og la marinere i minimum 7 minutter. Kjøttet stekes i i 2 minutter, men ikke for mange av gangen. Da begynner de å koke istedet. De kokte potetene tas opp av vannet og brunes i godt med smør. Når de er ferdige tas de til side. Aspargestoppene stekes i samme panne som kjøttet med rester av smøret.

Del