Alle episoder
Matpdden - Torsketunger i hvit saus

Matpdden - Torsketunger i hvit saus

2020-02-05 07:25:56Z

TORSKETUNGER I HVIT SAUS MED  GULROT-OG ANANAS-SALAT.
Dette trenger du:
5-6 torsketunger pr person
Mel
Smør
Salt
Pepper
Gulrøtter av forskjellig farge.
Fersk ananas
Poteter

SLIK GJØR DU:
Skyll torsketunger og salte og pepre. Stekes i godt smør på full guffe, 2 min på den ene siden. Deretter snus de og pannen tas av platen. Trekkes ferdig oppi sausen. SAUS: 60 gram mel 60 gram smør 1 liter melk. La smøret få fin farge, før du tilsetter melet i 2 omganger. Rør som bare du kan. Så tilsettes melken i omganger for at temperaturen ikke skal falle så mye. Det er viktig å røre godt til å begynne med, slik at sausen ikke brenner seg. Når sausen har tyknet litt og ønsket mengde melk har funnet veien til sausen, lar du den trekke ferdig med tungene oppi. Ca 10 min. Da får du god fiskesmak på sausen også. POTETER: Små delikatessepoteter kokes møre i lettsaltet vann. GULROT-OG ANANAS-SALAT: Rasp gulrøtter av forskjellig farge. Det samme gjør du med ananasen. 2/3 skal være gule og røde røtter, mens 1/3 er ananas. Tips: Siden konsistensen på torsketunger kan minne litt om østers, så kan du bruke fiskeboller i stedet. Da er det nok også lettere å få ungene dine til å spise. Så slipper du å steke pølser til de. Ikke et vondt ord om pølser, men du driver jo ingen restaurant heller. Bon appetitt!

TORSKETUNGER I HVIT SAUS MED  GULROT-OG ANANAS-SALAT.
Dette trenger du:
5-6 torsketunger pr person
Mel
Smør
Salt
Pepper
Gulrøtter av forskjellig farge.
Fersk ananas
Poteter

SLIK GJØR DU:
Skyll torsketunger og salte og pepre. Stekes i godt smør på full guffe, 2 min på den ene siden. Deretter snus de og pannen tas av platen. Trekkes ferdig oppi sausen. SAUS: 60 gram mel 60 gram smør 1 liter melk. La smøret få fin farge, før du tilsetter melet i 2 omganger. Rør som bare du kan. Så tilsettes melken i omganger for at temperaturen ikke skal falle så mye. Det er viktig å røre godt til å begynne med, slik at sausen ikke brenner seg. Når sausen har tyknet litt og ønsket mengde melk har funnet veien til sausen, lar du den trekke ferdig med tungene oppi. Ca 10 min. Da får du god fiskesmak på sausen også. POTETER: Små delikatessepoteter kokes møre i lettsaltet vann. GULROT-OG ANANAS-SALAT: Rasp gulrøtter av forskjellig farge. Det samme gjør du med ananasen. 2/3 skal være gule og røde røtter, mens 1/3 er ananas. Tips: Siden konsistensen på torsketunger kan minne litt om østers, så kan du bruke fiskeboller i stedet. Da er det nok også lettere å få ungene dine til å spise. Så slipper du å steke pølser til de. Ikke et vondt ord om pølser, men du driver jo ingen restaurant heller. Bon appetitt!

Del